Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Φωτορεπορτάζ από την θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»

Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια" έδωσε την Κυριακή 2 Ιουνίου την πρώτη της παράσταση στο ανοικτό θέατρο του μαυσωλείου Διστόμου συμμετέχοντας και τιμώντας τις 69ες εκδηλώσεις μνήμης για τους αδίκως σφαγιασθέντες στο Δίστομο από τα Ναζιστικά Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα.


Ο κόσμος γέμισε από νωρίς ασφυκτικά  το αμφιθέατρο, δεν αποχώρησε κανείς εξ αιτίας της πολύωρης παράστασης και του κρύου αέρα, που σημαίνει ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένος από το θέαμα  αλλά και από την τόσο ζωντανή ερμηνεία που έδωσαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της "Θεατροφρένειας".

Μέσα από τα σατιρικά και δραματικά νούμερα αλλά και από τα τραγούδια του έργου γίνεται μια ιστορική αναδρομή της Ελλάδας  από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή και τον πόλεμο του ‘40 . 


Ο βασικότερος ήρωας του έργου είναι ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης που αλληγορικά ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης  τον τοποθετεί στην επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843, μέσα από τη οποία ο ελληνικός λαός διεκδίκησε Σύνταγμα και καλούσε τους Έλληνες σε νέο ξεσηκωμό.

Δείτε φωτογραφίες του Λάμπρου Τσεκούρα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου