Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μικρό ρεπορτάζ από την παράσταση ''Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα'', του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου.


Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ'', για μία ακόμη φορά, μας χάρισε μία ωραία παράσταση και μας προβλημάτισε, δείχνοντας μας την σκληρότητα του πολέμου και τα δεινά του.
Δείχνοντας μας ότι τα δεινά δεν είναι μόνο κατά την διάρκεια του πολέμου, αλλά και μετά, όταν η φτώχεια και η φρίκη χτυπάει την πόρτα.


 
Ένα σκληρό έργο του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βιζνιέκ σε μετάφραση της Έρσης Βασιλικιώτη που το σκηνοθέτησε ο Τάσος Σταθάς, ο οποίος μας χάρισε και την σπουδαία ερμηνεία του στην παράσταση.




Όλοι ήταν υπέροχοι, ακόμη κι αυτοί οι ηθοποιοί που έπαιξαν για πρώτη φορά.
Το έργο δύσκολο με δύσκολες ερμηνείες και σκληρές, που όμως αποδόθηκαν υπέροχα.



Αφού παρουσιάσω όλους τους πολύ καλούς ηθοποιούς, θα ήθελα να σταθώ στην μουσική επένδυση του καλού μουσικού, που έχει ξανασυνεργαστεί με την ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, του Πάνου του Μακούλη.Εξαιρετικά συγκινητική μουσική, που έντυνε τις πολύ μικρές σκηνές σιωπής, κι έκανε απαραίτητη την επένδυσή αυτών.Ανατριχιαστικές μουσικές και έντονες που ταίριαζαν εξαιρετικά στο κλίμα του έργου και τόνιζαν τα πιο σκληρά του σημεία.



Χάρισαν την εξαιρετική ερμηνεία τους οι παρακάτω ηθοποιοί - μέλη της ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ :
Γιώργος Μπρούζας, Εύη Μαντά, Λουκάς Περγαντάς, Δημήτρης Βλάχος, Γιάννης Μαραγκός, Γιώργος Κάλτσας, Ελένη Ληξουργιώτη, Τάσος Σταθάς, Γιώργος Ζορμπάς, Δημήτρης Βουλγαρίδης, Νίκη Παπαγιαννάκη, Έμμυ Καγιά.



Στην επιμέλεια του ήχου και στον φωτισμό ήταν ο Δημήτρης Μπρούζας.


Στο μακιγιάζ η Γιώτα Αλογάρη

Δείτε ένα μικρό φωτορεπορτάζ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου